2017. máj 22.

Tiszta vizet a pohárba! - Az LMP vizsgálatot követel Mészáros Lőrinc tatabányai cégvásárlásával kapcsolatban!

írta: Körtvélyfáy Menyhért az LMP tatabányai képviselője
Tiszta vizet a pohárba! - Az LMP vizsgálatot követel Mészáros Lőrinc tatabányai cégvásárlásával kapcsolatban!

meszaros-lorinc.jpg

Kép:168 Óra

A független, pártunknak és kormányunknak el nem kötelezett sajtó a múlt héten felkapta a hírt, hogy a szédületes, már-már hihetetlen ütemben gazdagodó miniszterelnöki személyes jó barát Mészáros Lőrinc 88 millió forintért bevásárolta magát a Megyeháza téri Városkapu szolgáltató- és üzletház fejlesztése céljából létrehozott T-Ingatlanfejlesztő 2016 kft.-be. Nem csodálkozhatunk azon, hogy fenti esemény különösen nagy érdeklődést váltott ki a tatabányai lakosság körében, már csak azért sem mert az Index szerint mindez pályáztatás és átlátható verseny nélkül történt, a HVG "Én elmentem a vásárba" c. cikkének szerzője szerint pedig " Ebben a tatabányai beruházásban viszont nyoma sincs a versenynek, és az egyik legfontosabb részlet is homályban marad, miért pont Mészáros Lőrinc cége lett a kiválasztott?"

A városvezetés egy nappal később saját honlapján egy terjedelmes cikkben reagált az Index állításaira, kiemelve hogy "Az index.hu valótlanul állítja, hogy nem volt pályáztatás. A T-Szol Zrt. ugyanis egy több hónapos kiválasztási folyamat eredményeképpen választotta ki azt a befektető partnert, amely a pályázati követelményrendszer minden elemének maradéktalanul eleget tett.". A cikkben azonban meglehetős terjedelme ellenére sem jutott arra elegendő karakter, hogy meggyőző módon igazolja miért is a Zuckerberg utód Mészáros Lőrinc cége bizonyult a felsorolt szempontrendszer alapján befutónak az 5 induló cég közül. 

AKKOR MOST MI  AZ IGAZSÁG MÉSZÁROS LŐRINC ÜZLETRÉSZ VÁSÁRLÁSA ÜGYÉBEN?

Az LMP ragaszkodik ahhoz, hogy a felmerült kérdések megnyugtató módon tisztázásra kerüljenek, ezért az LMP tatabányai képviselőjeként önálló képviselői indítványt nyújtottam be, melyben arra tettem javaslatot, hogy

A KÖZGYŰLÉS VIZSGÁLJA MEG A BERUHÁZÁSOK SZABÁLYSZERŰSÉGÉT, VALAMINT A BERUHÁZÁSOK SORÁN A VÁROS ÉRDEKEINEK MARADÉKTALAN ÉRVÉNYESÜLÉSÉT.

Ennek kapcsán  beszámoló elkészítésére utasítsa a közgyűlés a T-Szol Zrt. Igazgatóságát. A beszámoló tartalmazza a fenti két beruházásra vonatkozó lényeges adatokat, különös tekintettel a külső partnerek kiválasztására vonatkozó eljárást. A beszámoló tartalmazza továbbá a pályázati hirdetményeket, az T-Szol Zrt. illetve vállalati valamint a befektetők között kötött megállapodásokat, a befektetők kiválasztását alátámasztó döntés előkészítő tanulmányokat, dokumentumokat.

HA A VIZSGÁLAT SORÁN MEGÁLLAPÍTÁST NYER, HOGY AZ ÜZLETRÉSZ ÉRTÉKESÍTÉSE NEM A SZABÁLYOKNAK MEGFELELŐEN, A VÁROSI ÉRDEKEK MAXIMÁLIS FIGYELEMBE VÉTELÉVEL TÖRTÉNT, AKKOR A FELELŐSSÉGRE VONÁS SEM MARADHAT EL!

Az indítvány a munkásszálló építése és üzemeltetése céljára létrehozott T-Ház kft-vel kapcsolatos kérdések tisztázására is javaslatot tesz.

Oszd meg, hogy még többen olvashassák!

Szólj hozzá