2017. okt 01.

Őcsény itt van Tatabányán?

írta: Körtvélyfáy Menyhért az LMP tatabányai képviselője
Őcsény itt van Tatabányán?

ocseny.jpg

Sokunkat döbbentettek meg az Őcsényben történtek, de vajon mi Tatabányán lakók miként vélekedünk, vajon mi is kiszúrnánk annak a gépkocsijának a kerekeit, és vajon mi is a háza felgyújtásával fenyegetnénk meg azt, aki támogatna néhány menekült családod abban, hogy legalább néhány napnyi gondtalan pihenés jusson nekik, az átélt borzalmak után? Jobbak vagyunk, vagy legalább is szeretnénk-e jobbak lenni az Őcsényi falugyűlésen üvöltve fenyegetőző megfélemlített tömegnél, vagy legszívesebben Orbán Viktorhoz hasonlóan mi is vállon veregetnénk az önbíráskodó falusiakat?

Tatabánya Őcsénytől az országúton mérve 200 kilométernyi távolságra van, de vajon ilyen messze vannak tőlünk tatabányaiaktól az őcsényi indulatok is?

Vagy bennünk tatabányaiakban is ott forr a félelem táplálta gyűlölet? Őcsény itt van Tatabányán? Remélem nem, remélem mi tatabányaiak higgadtak tudunk maradni ezekben a vészterhes időkben is, amikor sokan mások józan eszüket, emberségüket áldozzák fel az orbáni gyűlölet politika oltárán.

Oszd meg, hogy még többen olvashassák!

Szólj hozzá