2017. nov 08.

Maradj marha!

írta: Körtvélyfáy Menyhért az LMP tatabányai képviselője
Maradj marha!

innercowhero.jpg

Rész-szakképzés, ismerkedjünk csak ezzel az új fogalommal. Rész-szakképzés, azaz már egy teljes szakmát sem kell elsajátítani az ember gyerekének, minek is gyötörni őt azzal, elég ha annyit tud, amennyit tudnia feltétlen szükséges, ez a kormány legújabb népbutító találmánya. Ezentúl például nem kell Istvánkának végigszenvedni a szobafestő mázoló iskola három évét, elegendő lesz néhány hónap alatt elsajátítania a pemzli kezelést, mivel abban az esztendőben éppen a pemzlikezelőkből mutatkozik nagy hiány a munkaerő piacon. Sőt, az is megoldható lesz, hogy egy rövid 20 órás tanfolyam keretében Istvánkát pusztán a pemzli nedvesítés módozatairól okítsák ki, amennyiben a következő néhány hétben pemzli nedvesítőkből várható munkaerő hiány a mindentudású magasságos iparkamara véleménye szerint. Istvánkát tehát

NEM KELL ÉVEKIG OLYAN TUDÁS MEGSZERZÉSÉÉRT NYÜSTÖLNI, AMINEK AZ ELKÖVETKEZENDŐ HÓNAPOKBAN SEMMI HASZNÁT SEM VESZI, ELÉG HA ANNYIT TUD, AMENNYIRE A TANFOLYAM BEFEJEZÉSÉT KÖVETŐEN ÉPPEN SZÜKSÉGE VAN.

Ha ez a szükség a pemzli nedvesítéséig terjed, hát minek tanulja meg hogyan is kell egy egész szobát kifesteni. Persze így attól sem kell nagyon tartani, hogy Istvánka egyszer csak beleun a pemzli nedvesítésbe, és nagyratörő álmokat sző egy szoba tarka színekkel történő kifestéséről, hisz Istvánka annyit fog érteni a szobafestéshez mint mondjuk én, ami nem olyan sok. Így aztán Istvánka jó eséllyel világ életében pemzli nedvesítő marad, bár egy kis szerencsével akár a szakma új szeletével is megismerkedhet, teszem azt újabb 20 órás képzési modul során elsajátíthatja a tapétaragasztó bekeverő ismereteket is, hurrá, Istvánka előtt egy új világ tárulhat ki! 

Ha valaki úgy gondolja, hogy a fenti sületlenség az én agyszüleményem, hát téved. Ezt a magyarországi szakoktatásra vonatkozó "jövőképet" a multi cégeket minden áron kiszolgálni igyekvő kormányunk NGM-es államtitkára Cseresnyés Péter vázolta fel az egybegyűlt újságírók őszinte megrökönyödésére. Úgy tűnik 

A NÉPBUTÍTÁS TERÉN EDDIG IS UTOLÉRHETETLEN KREATIVITÁS MUTATÓ ORBÁN KORMÁNY ÚJABB MÉLYSÉGEK FELÉ IRÁNYÍTJA A KÖZOKTATÁS KÖZNEVELÉS HAJÓJÁT BÁRKÁJÁT LADIKJÁT.

Kezdték ugye azzal, hogy leszállították a tankötelezettséget 18 éves korról 16 éves korra, majd folytatták a szakiskolákban a közismereti tárgyak óraszámának drasztikus csökkentésével, illetve a szakközép iskolák átalakításával, de úgy tűnik a társadalom elbutítása terén mindig elő tudnak hozakodni új ötlettel. Mert minek is tudnának a Istvánkák annál többet, mint ami a multik munkaerő igényének kiszolgálásához feltétlenül szükséges? Kinek volna az jó, ha Istvánka olyan piacképes tudást sajátíthatna el, mellyel válogathatni a multik ajánlatai között? És az kinek volna jó, ha Istvánka mindenféle okosságokat tanulva maga is elkezdene gondolkodni a világ dolgain, és olykor igénye támadna kitekinteni a Tények - Jóban Rosszban - kormányzati propagandával megspékelt BL meccsek szentháromságán túlra?

Istvánka csak maradj marha, mert kinek lenne az jó, ha a pemzli nedvesítéséhez feltétlenül szükségesnél több tudáshoz jutnál? 

A JELENLEGI KURZUSNAK SEMMIKÉPP SEM, HISZ TUDJÁK JÓL, A TUDÁS HATALOM. AHHOZ PEDIG KÖRMÜK SZAKADTÁIG RAGASZKODNAK. 

Ui.: Istvánka egy kitalált személy, elnézést kérek minden Istvánkától és minden Istvánka szüleitől akik esetleg magukra véltek ismerni a leírás alapján. Istvánka szabadon behelyettesíthető Jóskával, Sárával, Tercsivel, Fercsivel, Katával, Klárával, s valahány névvel a naptárban.

Oszd meg, hogy még többen olvashassák!

Szólj hozzá