2018. sze 24.

Rövid pórázon

írta: Körtvélyfáy Menyhért az LMP tatabányai képviselője
Rövid pórázon

dog-walking-on-leash-shutterstock_50365096-1-1.jpg

Fotó: adaptil.com

Tatabánya vezetése rövid pórázra akarja fogni a kutyatartókat a közterületek használatáról szóló rendelet legújabb módosításiával, melyet a város közgyűlése csütörtöki ülésén tárgyal. A javaslat szerint Tatabánya minden belterületén lévő közterületén kötelező lesz a kutyák pórázon sétáltatása, és a rendelet megszegőit súlyos bírsággal rendeli súlytani.

A bírság összege helyszínen akár 20.000 Ft, utólag befizetve 50.000 Ft is lehet. 

A javaslat - ahogy az ezen a facebook linken is olvasható - megosztja a tatabányai kutyás társadalmat is, hiszen több alkalommal előfordult, hogy felelőtlen kutyatartók szabadon sétáltatott ebei más kutyákat támadtak meg, ezért sokan üdvözlik a szigorú rendelkezést. 

Mások azonban joggal vetik fel, hogy városunk vezetése nem teremtette meg a lehetőségét  annak, hogy a kutyájával törődő gazdi eleget tegyen a rendelkezésben foglaltaknak.

A kevés, kicsi, rosszul - vagy inkább sehogy se - felszerelt, kivilágítatlan, elhanyagolt futtató alkalmatlan a tatabányai kutya populáció befogadására. 

A felelős kutyatartás feltételeinek megteremtése volna a városvezetés elsődleges feladata e téren, normális kutyafuttatók kialakítása, kutya-ürülék gyűjtő edények kihelyezése, ivartalanítási programok támogatása, veszettség elleni védőoltás beadásának ellenőrzése, chip-rendelet betartásának ellenőrzése, és még sorolhatnám.

Mindenesetre könnyebb büntetni, mint a megfelelő feltételeket megteremteni,

hisz míg az egyik pénzt hoz, úgy a másik pénzt visz a város büdzséjéből. A rendelet tervezet elkészült, a nyakörv hamarosan rákerül nem csak a kutyusok, de a gazdik nyakára is, aztán ha valaki sokat ugat, hát rántanak egyet a pórázon. 

Oszd meg, hogy még többen olvashassák!

Szólj hozzá

kutyatartás