2018. okt 28.

Cserbenhagyás

írta: Körtvélyfáy Menyhért az LMP tatabányai képviselője
Cserbenhagyás

elutasitva.jpg

Nemet mondott a tatabányai közgyűlés Fidesz-KDNP frakciója, az Állatbarát Tatabánya Koncepció kidolgozására. Bár a legtöbb tatabányai lakos számára egyértelmű, hogy városunkban 

sok mindent kellene még tenni a kultúrált állattartás feltételeinek megteremtéséért, de úgy látszik a Fidesz-KDNP képviselői másként látják ezt.

Hiába okoz annyi bosszúságot a városlakóknak a fel nem szedett kutyapiszok, a városvezetés nem sokat foglalkozik azzal a problémával sem, hogy teljes városrészekben hiányoznak a kutyaürülék-gyűjtő edények. A közgyűlés a múlt hónapban hozott rendelete alapján november elsejétől akár 50.000 Ft-ra is büntethető az a kutyatartó, aki - a kutyafuttatók kivételével - közterületen elengedi a pórázról a kutyáját. Ugyanakkor a városban található kutyafuttatók teljesen alkalmatlanok a kutyák átmozgatásáran, nem csak azért mert kevés van belőlük, hanem azért is, mert kivilágítatatlanok, elhanyagoltak, kis alapterületüek. A rendeletet hatályba lépését követően nagyon sok gazda választás elé kerül, vagy szabálysértést követ el, vagy nem törődik azzal, hogy kutyája mozgásigényét kielégítse. Persze a koncepció még számos más - a helyi állatvédelmet szolgáló - program kialakítására is lehetőséget nyújtott volna, mint például kisállattemető kialakítása, állatvédelmi díj létrehozása, ivartalanítás támogatása, az állatvédelemmel-állattartással kapcsolatos jogszabályok végrehajtásának felülvizsgálata /vajon hány bírságot szabtak ki a kutyaürülék fel nem szedéséért?/. A felsorolás csak példálózó jellegű, ezen kívűl nagyon sok hasznos ötlet becsatornázása vált volna lehetővé, hiszen a koncepció kidolgozásában teljes joggal vehettek volna részt nemcsak az állatvédelemmel foglalkozó helyi szervezetek képviselői, szakemberek, hanem minden olyan tatabányai lakos, akinek a koncepcióval kapcsolatban ötlete, mondanivalója lett volna.

Erre a javaslatra mondtak nemet a Fidesz-KDNP frakció képviselői, 

cserbenhagyva ezzel a város állatszerető közösségét.

Szólj hozzá