2016. már 17.

Fedőakció

írta: lehetmástatabánya
Fedőakció

Örömhírt osztott meg Schmidt Csaba és Bencsik János, meg persze a városi lap és városi honlap is (Habony féle Lokált ki ne hagyjuk).

Lefedik a tatabányai jégpályát! 

Néhány nappal vagy akár héttel is tovább lehet majd korcsolyázni. Mindezt potom 237 millió Ft-ból megússzuk, amiből 88 milliót a város ad a többit meg TAO pénzekből csatornázzák ide. Úgy örülünk ennek, mint a stadionunk 250 milliós világításának, melyet Orbán Viktor "saját lábán álló"vejének „volt” cége kivitelezett.  Mert persze szép is az, ha fontos, vagy akár kevésbé fontos dolgokkal fejlődik városunk, de ez az öröm kicsit olyan, mint a karácsonyra megkapott bicikli, amit az apánk aznap reggel lopott el a szomszéd gyerektől. Miért is kesergünk már megint? Hát biztos nem azon, hogy szebb lesz a koripálya, és talán többen fogják használni.

A városnak volt ugyanis egy szerződése a korábbi üzemeltetővel, aki igen kedvező feltételekkel köthette meg a bérleti szerződését, cserébe viszont vállalta, hogy befedi a jégpályát. Aki most azt gondolja, ez a beruházás e szerződés alapján készül, az téved. Úgy néz ki, a városvezetés futni hagyná a céget a bezsebelt haszonnal együtt, de ha meg is próbálná behajtani, a cég legfeljebb majd csődöt jelent. Hanyagság? Amatőrség? Felebaráti szeretet? Mutyi? Az biztos, ez a történet nem azt mutatja, hogy jó gazda kezében van Tatabánya.

De van más, ami meg azt mutatja, hogy az ország szintén rossz kezekben van. Ez pedig a beruházásra fordított 149 millió Ft TAO pénz. Ugyan Orbán Viktor szerint ez sem közpénz, azért mi ismétlésként elmondjuk, ez olyan vállalatok által fizetendő adó (tehát közpénz), amire a FIDESZ megengedi, hogy a cégek ne az államnak utalják, hanem „szabadon” sportra és olimpia előkészítésre költhessék. Ebből a TAO pénzből így már biztosan nem lesz béremelés az oktatásban, egészségügyben, vagy fertőtlenítő a kórházban. Nem lesz továbbá 19 %-os ÁFA sem, mint a „válságba rohanó” németeknél, és marad a csekkadó és társai is, mert valamiből fizetni kell az állam működésének költségeit, a rekordszámú államtitkárt, miniszterelnöki megbízottat, a mértéktelen önfényező hirdetési költségeket és a menekültellenes kampányokat. Ilyen „nemközpénzesített” így szabadon elkölthető TAO pénzekből készülne jégpályánk befedése is, csak mi nem voltunk olyan szerencsések, mint pl. Felcsút, ahova sajtóértesülések szerint eddig 11 milliárd Ft TAO pénz folyt be (ennyit költhetett el a nyilvánosság elkerülésével Mészáros Lőrinc, aki a stadion építése mellett strómanként „bérlőként” az Orbán család kastélyát is felújította, és építkezés közben vigyáz a „hűbérúr” Nárcisz kutyájára is).

 

A kérdést, hogy mit tett eddig és mit tesz a jövőben a városvezetés az üzemeltetővel szemben a szerződésszegés miatt, és ha eddig nem tett semmit, akkor miért nem, feltesszük a közgyűlésen is. 

Szólj hozzá