2017. jún 25.

A polgármester válaszol! – vagy khmm…. izé… asszem mégse. Soros interpellációm sorsa.

írta: Körtvélyfáy Menyhért az LMP tatabányai képviselője
A polgármester válaszol! – vagy khmm…. izé… asszem mégse. Soros interpellációm sorsa.

schmidt_csaba.jpg

Kép: hazaivadasz.hu

Ugye emlékszünk még a múlt hónap végén kirobbanó botrányra, mikor is nyilvánosságra került, hogy a Tatabányai Erőmű KFT-ben működő szakszervezeti vezetőnek a munkaviszonyát az erőmű igazgatója hipp-hopp megszüntette? A bértárgyalások közepette. Nem csoda hogy berágtak a szakszervezetek, és tudnunk kell azt is, hogy ellentétben sok más ágazattal, azért a villamosiparban nem túl jó velük ujjat húzni. Ennek kapcsán aztán sok minden történt, tiltakozás, egyéb kellemetlenségek kilátásba helyezése, úgy hogy végül is a polgármesternek kellett megkérni az igazgatónőt, hogy vegye már vissza a szakit. Így aztán happy end lett a történet vége, tiszta Hollywood, szem nem maradt szárazon. Mindenesetre érdekelt volna néhány dolog az esettel kapcsolatban, így aztán feltettem néhány kérdést a polgármesterünknek. Ilyeneket, hogy tudott-e az ügyről, indokoltnak tartja-e a szakszervezetis kirúgását, felelősnek tartja-e az igazgatónőt a tatabányai távhő és melegvíz ellátás biztonságát veszélyeztető helyzet kialakulásáért, és mindenekelőtt továbbra is töretlen-e a bizalma az igazgatónőben, nem gondolja-e, hogy a hibás döntéséért viselni kell a felelősséget, és továbbra is alkalmasnak tartja az igazgatói tisztség ellátására?

Kicsit sok kérdés valóban, persze azért nem lett volna lehetetlen dolog 3 perc alatt válaszolgatni rájuk. Hogy mondjuk igen, nem, nem nagyon, picit, esetleg, talán, vagy akár: bocsánat, de nem értem a kérdést. Sőt, még némi kifejtésre is futotta volna.

Mindenesetre a polgármesterünk nem jött zavarba, simán kibeszélte úgy a három percet, hogy egyetlen kérdésemre sem adott választ

/ez mondjuk ez a Fideszes képviselőket cseppet sem zavarta, tán még büszkén ki is húzták magukat ültükben/.

Úgy tűnik senki nem hibázott semmiben, minden szép és jó, minden a legnagyobb rendben. Vagy mégsem?

Oszd meg, hogy még többen olvashassák!

 

Szólj hozzá