2016. aug 17.

Interpelláció a Tatabányai Futball Club ügyében

írta: Körtvélyfáy Menyhért az LMP tatabányai képviselője
Interpelláció a Tatabányai Futball Club ügyében

Az előző blogbejegyzésemben felvetett /és néhány azóta megfogalmazódott/ kérdéseimmel a jövő hét csütörtökön tartandó közgyűlésen a Polgármester Úrhoz fordulok, az érdemi válasz reményében.  

Tisztelt Polgármester Úr!

A TFC az elérhető információk és adatok alapján csődközeli helyzetbe került, a céggel szemben jelenleg két végrehajtási eljárás folyik. Polgármester úr nyilatkozata mely szerint a kialakult helyzetért a többségi tulajdonost tartja felelősnek bejárta a médiát, azonban az társtulajdonos önkormányzat felelősségéről nem esik szó.

A Tatabánya FC többségi tulajdonrészére vonatkozó vételi ajánlat tavaly augusztus végén érkezett. Az ajánlattevő AGS Sport 23 Kft ajánlatát néhány napos határidővel tette, a cég alapos feltérképezésére, az ajánlat mérlegelésére kellő idő a közgyűlés tagjainak nem állt rendelkezésre. Az előrelátható kockázatok ellenére a döntést a közgyűlésen jelen lévő Fidesz frakció tagjai egyhangúlag támogatták.

Az üzletrész vásárlást követően néhány hónapnak kellett csupán eltelnie, hogy a város tovább rontsa saját cégen belüli pozícióját, és feladja az egyik ügyvezető igazgató delegálásának jogát és ez év januárjában visszahívta saját emberét a TFC-től.

Ezek után az alábbi kérdésekre várom a tisztelt polgármester úr válaszát:

  

  • Megfelelőnek tartja-e, a tavaly villámgyorsan, a szakbizottságokat kikerülve, csak a FIDESZ frakcióval egyeztetve átvitt döntés alapján készült megállapodást és az abban szereplő garanciákat, melyek a patinás klubot és a város érdekét védték volna?
  • Mit tett annak érdekében, hogy azt a kevés vállalást - pl. a 40 milliós tőkepótlási köztelezettséget melynek befizetési határideje 2015. október 15-e lett volna - maradéktalanul és időben teljesítse az olasz befektető, illetve annak elmaradását miért nem kérte számon?
  • Nem érzi-e hibának, a város által delegált ügyvezetői igazgatói poszt megszűntetését?
  • A város által delegált ügyvezető miért nem jelezte a problémákat? Várható-e vele szemben felelősségre vonás vagy elszámoltatás, amiért nem képviselte a város érdekeit?
  • Az ügyvezető lemondásával egy időben miért nem ellenőrizték a vállalások teljesülését?
  • Miért csak május végén kezdeményezték a taggyűlés összehívását?
  • Mennyit veszít az Önkormányzat illetve cégei?
  • Mennyit veszítenek a klub partnerei?
  • Mit lesz a Tatabányai FC illetve a tatabányai labdarúgás további sorsa?

 

Valóban úgy érzi-e tisztelt Polgármester Úr, hogy a TFC körül kialakult csőd közeli helyzetért a város vezetését semmilyen felelősség nem terheli?

 

Válaszát előre is köszönöm!

Tatabánya, 2016. augusztus 17.

                                                                       Tisztelettel:

           

                                                                                           Körtvélyfáy Menyhért                                                                                                                                                  önkormányzati képviselő

Szólj hozzá