2017. aug 26.

Miért kell három Fideszes önkormányzati képviselő egy hat fős szakmai bizottságba?

írta: Körtvélyfáy Menyhért az LMP tatabányai képviselője
Miért kell három Fideszes önkormányzati képviselő egy hat fős szakmai bizottságba?

konyvtar_3.jpg

kép:omgk.hu

Miért kell három Fideszes önkormányzati képviselő egy hat fős szakmai bizottságba? - merült fel a kérdés a pénteki közgyűlésen. 

Az előzményekről annyit, hogy a tatabányai József Attila Megyei és Városi Könyvtár eddigi vezetőjének Dr. Voit Pálnak hamarosan lejár a megbízatása, ezért szükségessé vált a könyvtár igazgatói pályázat kiírása. 

 

A beérkezett pályamunkák véleményezésére,a pályázatok értékelésére négy fős szakmai bizottságot hozott létre a közgyűlés,

melyben helyett kapott - a város kulturális bizottságának Fideszes elnöke mellett - a szakszervezetnek, a könyvtárosok egyesületének, valamint a közalkalmazotti tanácsnak egy-egy delegáltja is. Három fő a szakmából, és egy a politikából, egész jó arány. A pénteki módosítás ennek a bizottságnak a létszámát bővítette ki két fővel, mindketten Fideszes önkormányzati képviselők. 

Felvetésem kapcsán a polgármester azzal a magyarázattal élt, hogy Turainé John Katalint mint a területért felelős alpolgármestert, Salló Győzőt mint a könyvtár üzemeltetését végző GFSZ vezetőt delegálták, az eddig tag Ablonczy Dánielné a kulturális bizottság elnöke, tehát mindhárman szakmai szemszögből fogják elbírálni a beérkező pályázatokat. 

Micsoda pech, hogy akárhova nyúlunk, ott Fideszes képviselő terem, de tényleg. 

Persze ez még nem magyarázza azt, hogy miért kell egy szakmai véleményezést végző bizottságba három főt delegálni abból a testületből, mely a szakmai véleményezés alapján dönteni fog a pályázatokról, ez azért elég furcsa. 

 Oszd meg, hogy még többen olvashassák! 

Szólj hozzá